Vi övar...

by Sofia Grenevall


Snart börjar dagis eller om rätt ska vara rätt förskola för Sam. 

Inför detta har jag såklart blandade känslor men hoppas att det ska bli bra på alla sätt!

Vi övar med att leka i sandlåda, gunga och äta med sked... 

Lilla älskade barn!  

IMG_6282.JPG
IMG_6283.JPG
IMG_6291.JPG
IMG_6284.JPG

Storebror är en förebild 😍 

IMG_6338.JPG

Så mycket kärlek! ❤️Sam❤️ 


Självförverkligande

by Sofia Grenevall


Utveckla ett själv, ett JAG, är något som är ett hett ämne "nu för tiden". Kanske mer än någonsin.

Man ställer sig frågorna;

Vad ska man göra?

Hur ska man handla?

Vem ska man vara?

Hur ska jag leva? 

Hur ska man ta reda på detta?

Något som är viktigt för att ta steg i rätt riktning är att ta reda på vem man är, lära känna sig själv bättre.

Hur gör man det?

Genom spegling, att någon annan berättar vad de ser och hör när du pratar om dig själv. För vi blir "hemmablinda" i vår egna "lilla bubbla".

Att prata med vänner och andra som känner en väl är en bra insats men det kan vara ännu mer givande att prata med någon som inte känner dig sen tidigare, någon som du inte har en relation med. Gärna någon professionell i samtal, en terapeut.

Terapi med en annan person är en viktig och ofta avgörande del av den självförverkligande processen. Där terapeuten är katalysatorn som kan accelerera det som du vill och behöver utveckla, se, acceptera och förändra.

Insikt, medvetenhet och kunskap är första steget i en självterapeutisk process. För grovarbetet måste vi sen göra själva, det kan ingen annan göra åt oss. 

För att kunna utvecklas behövs självterapi, och det baseras först och främst på självobservationer.

Hur gör man det?

Genom att leva varje ögonblick.

Varför då?

Det ger en höjd medvetenhet om tankar, känslor och kroppsförnimmelser. 

Varför då? 

För att förändring måste starta med en medvetenhet. 

Hur gör jag då?  

Många tycker att det är effektfullt att föra dagbok och att arbeta sig igenom en typ av självbiografi rekommenderas. På så sätt för man en dialog med tiden. Bakåt, nu och framåt. Självinsikt är grunden för självförverkligandet eftersom det är den viktigaste förutsättningen för att uppnå tillfredsställelse i varje ögonblick - att leva livet helt och fullt- grundmålet i att kunna förverkliga oss själva. 

För att uppnå detta behöver vi ta reda på vem vi är och det ger en sann personlig trygghet, och den kommer inte utifrån, utan inifrån. Trygghet ger tillit till oss själva. Då kan vi våga ta risker för att växa. Motsatsen är att vi oundvikligen förblir fångade i vår nuvarande situation. 

Man kan också förklara det som att man lösgör det sanna självet från det falska självet. För om vi ignorerar vår inre upplevelse är vi dömda att upprepa den. 

Man kan säga att lösenordet i självterapin är "återvinn dig själv eller upprepa dig själv"!

Genom att vara ärlig mot sig själv kan man hitta sig själv och sedan utvecklas. Och nå ett självförverkligande! 

Denna resa som sker genom våra reflektioner är viktig att inte göra helt ensam, för då finns det en stor risk att man söndranalyserar och faller i blindo.

Ta hjälp i din resa i att utveckla ett sammanhållet själv där du kan förverkliga dig och bli den du vill vara och leva det liv du vill leva! 

 

IMG_5498.JPG

Vårpepp eller vårdepp

by Sofia Grenevall


April, april... du innebär alltid så blandade känslor, du inger oss hopp och förtvivlan med dina väderomslag så man ver varken ut eller in... 

Vintern med mörker och kyla är över, våren är här- med allt vad det innebär och vi ser fram emot sommaren... 

Vi blir påverkade av ljuset och av temperatur allihopa, mer eller mindre, både medvetet och omedvetet. 

Jag brukar nästan varje år vara trött den här tiden på året som även detta år. Vill helst bara sova, sova, sova. Blir piggare av att vara ute i dagsljus oavsett om solen skiner eller inte. Blir piggare och gladare av att träna oavsett humör eller energinivå innan passet. Det gäller verkligen att ge kroppen lite extra nu, även de dagar man egentligen inte orkar. Effekterna är viktigare än motståndet inför insatsen.  

Lyssna till kroppen och ge den det den behöver. Mer sömn om den säger det, kanske en massageomgång, en promenad i solen, bra mat och träning där både muskler och hjärta får arbeta. 

Det ger mer än det tar. Du får effekt direkt under insatsen, efter insatsen och kroppen vill ha mer och mer... skapa goda cirklar, goda vanor och upprepa tills det blir lika naturligt som tandborstningen.  

Jag har absolut inte lust att träna varje gång, framförallt inte under perioder då jag är trött och eller har smärta. Men kroppen säger tack direkt och därför gör jag det ändå! 

 

 

IMG_6226.JPG

Var rädd om dig❤️ 


Mysigt med barn... alltid... 🙈🙉🙊

by Sofia Grenevall


Efter att igår ha väckts mitt i natten av att bli översköljd av kräk (!) och den medföljande känslan av panik inför att inte kunna få sova tillräckligt mycket ...

aoch starta denna morgon med att det sker både en och två kissolyckor plus en bajsolycka på golvet i sovrummet och hunden hinner ställa sig och äta på bajset innan jag kommer fram till olycksplatsen.

😩 

Var befann jag mig under detta kiss- och bajskaos kan man undra?!?, Jo, inom 1,5 m radie, medan jag torkar det första kisset sker nästa kissolycka bakom min rygg och under den saneringen sker bajsolyckan återigen bakom min rygg med en lycklig hund som åskådare! 😳😷

Slänger Sam i badet, Julian vaknar och vill också bada, självklart ska han få bada, och jag inser att klockan börjar rusa iväg och storbarnen måste väckas för att hinna till skolan i tid. Jag kan inte släppa småttingarna i badet så jag får stå i badrummet och vråla så där mysigt på morgonkvisten (bästa skönaste sättet att bli väckt på😬)

- ENGLA, VINCENT, NI MÅSTE STIGA UPP NU, JAG STÅR I BADRUMMET OCH SKÖLJER BORT BAJS!!!

Trevligt och charmigt, liksom... 

Efter bad är det dags för frukost och allt är "frid och fröjd", eller?!?

Nejdå, idag slår vi på stort och frukosten avslutas med att Sam får tag i julians skål med flingor och mjölk och den åker i golvet, mjölk och slabb typ överallt 🙃

Ja ... vad gör man? Man får liksom försöka påminna sig om att vara lita tacksam i stundens hetta över att inte tallriken gick sönder i alla fall... för hade jag dessutom fått dammsuga och plocka ihop glassplitter denna morgon så hade jag nog rymt hemifrån- på riktigt!  

🤐🙄😅 

IMG_6159.JPG

Apropå tidigare inlägg i veckan om den härliga vardagen liksom... 🤣