Hälsoexpert för tidningen Chef

by Sofia Grenevall


Jag har fått i uppdrag av Tidningen Chef - Tack Cissi Elwin för förtroendet! - att vara deras Hälsoexpert och i tisdags spelade vi in flera korta filmsekvenser där jag svarar på frågor inom hälsa riktat till chefer, arbetsplatser och på privata plan.

Dessa filmer kommer att visas på deras hemsida med start i höst.

Kristofer Steneberg har knåpat ihop frågorna och redigerat mina svar och kortat ner till ca 30-60 sekunders sekvenser som nu filmats. Tack Kristofer för bra bollplank! 

Tidningen Chef har kopplat till sig olika experter inom olika områden som de gjort liknande filminspelningar med som kommer att rulla på deras hemsida. Ett roligt uppdrag för mig vid "sidan om".

IMG_7320.JPG

Vi filmade på Gatti Training i Årsta- älskar detta gym som drivs av underbara Anders och Jamina Gatti. Tack Gatti Training!  

IMG_7321.JPG

Omtagning, repetition, klädbyte, stillfotografering...  

IMG_7322.JPG

Så lyxigt att få smink och hår av ett proffs! Tack Jessica! 

FullSizeRender.jpg

Micke Mikeadelica Gustafsson filmade och fotade! Så positiv och proffsig, han arbetar med musikvideoinspelningar också så det fanns mycket att prata om! Tack Micke för bra coachning! 

IMG_7318.JPG

Alla mina kläder kommer från Bettter Bodies- underbara funktionella och snygga kläder! Tack Better Bodies och Donna Bruns!

Det blev en rolig dag som både gav och tog energi! 💪🏽👍🏽✌🏽 


Känslokort

by Sofia Grenevall


Ibland på vår PPU (professionell och personlig utveckling) på skolan har vi använt oss av så kallade känslokort.

Denna vecka valde jag dessa; 

 

IMG_7284.JPG

Dessa kort (från vänster) ska påminna mig om att fortsätta lyssna till min kropp och ha tilltro till mig själv, fortsätta göra mina bakåtböjningar och vara öppen inför livet och känna hoppfullhet och inte dra mig till ensamhet för mycket då ensam inte behöver betyda stark. 

På det yogaretreat där jag var i somras som hade temat Compassion så fick vi tips om dessa kort; 

 

FullSizeRender.jpg

Kikade på dem och de är vackra, inspirerande och omfattande.  Vi behöver påminna oss om att lyssna inåt och ta in den information som sägs och vara rädda om oss själva! 

Varför inte beställa hem dom till dig själv?  

😘 


Mjukstart på förskolan för småttingarna innebär rivstart för mamman...

by Sofia Grenevall


När första "riktiga" veckan på förskolan inträder så har de stängt två dagar samma vecka... min skola startade med en rivstart i måndags då föreläsaren förutsatt att vi i klassen redan fått tag på all litteratur inför första kursen och hunnit läsa en hel del... Så var inte fallet för mig och flera i min klass...

Så denna vecka som jag trodde skulle vara en mjukstart för alla barn med skola, förskola och min skola plus jobb blev definitivt ingen mjukstart för mig... 

Jag får sitta och läsa på kvällar och helger framöver för att "komma ikapp". Det jag lovat mig själv är att min egen hälsa och välmående inte ska tullas på. Så jag tar mig den tid till träning och sömn som jag behöver för börjar jag slarva kommer både kropp och knopp att börja protestera och det tänker jag verkligen inte vara med om denna termin. Förra året blev allt annat än roligt- det handlade bara om att hålla huvudet ovanför vattenytan och använda konstgjord andning och använda reserver som jag inte hade...

Denna termin ska vi läsa juridik på skolan och jag ska ärligt säga att jag inte är speciellt motiverad- hela utbildningen är ju mer eller mindre "bara" ett måste och ett behövligt steg i mitt mål att jag ska gå steg 2 för att bli legitimerad psykoterapeut. I dagsläget har jag en steg 1 (Kbt) utbildning som visserligen räcker väldigt långt men begränsar mig också.

Det som förgyller är att jag kan jobba samtidigt med både Kbt, träning och hälsa som tidigare (till viss del) och att det känns bra att studera när man har små barn hemma då jag ändå är ganska fri eftersom utbildningen inte innebär tid på skolan hela dagar eller alla dagar i veckan. Gillar att vara fri och bestämma över min egen tid, det är så jag är van vid att leva och har svårt att tänka mig något annat sätt.  

 Älsklingarna Julian 3,5 år och Sam 1,5 år❤️❤️ 

Älsklingarna Julian 3,5 år och Sam 1,5 år❤️❤️ 


Inskolning på förskolan och litteratur...

by Sofia Grenevall


Inskolning pågår för Sam som äntligen får börja på samma förskola som Julian. Det går bra så det känns tryggt. Samtidigt läser jag dessa;

 

IMG_7201.JPG

Denna bok är en del av min studentlitteratur inför kommande termin då vi ska läsa juridik

IMG_7202.JPG

Fick äntligen tag på denna bok som jag velat läsa länge- gripande och omskakande.

Dessa tre sammanhang, inskolning på förskolan vilket innebär att jag inte träffar mina barn lika mycket framöver (vilket innebär mindre kontroll och insyn) och att läsa denna typ av böcker får mig helt klart att bli lite omtumlad.

Vilka barn och ungdomar i vår närhet är utsatta, hur stora är egentligen riskerna, hur orolig behöver jag vara som förälder, vad kan en socialarbetare göra, vad säger lagen, vilka rättigheter finns.... ???

Många tankar ...  

Alla människor är inte goda människor och det är så skrämmande att vara förälder när man blir påmind om dessa fakta...  

Hur tänker ni?