Till minne av ❤️Mossa❤️

by Sofia Grenevall


🌹☀️2004-04-05 💫❤️ 2018-09-10

Jag skulle kunna skriva så mycket om den fantastiska tid som jag haft dig i mitt liv, allt du gett, allt vi gjort och hur mycket du betytt för mig...

Igår tackade jag dig för alla fina år vi fick tillsammans, alla skratt, alla bus och alla utmaningar- för du var en stor hund, mycket hund på alla sätt, som aldrig insåg sin storlek varken i kilo, centimeter eller hjärta!

Allt har sin tid och din tid var lång och jag har inte gråtit klart än men idag behöver tårarna få vila för din matte har tung huvudvärk efter att ha gråtit i flera dagar. Sorgbearbetningen startade jag redan för ca två år sen när din tid började rinna ut och jag insåg att även din tid var begränsad.

Men nu hade du levt klart, din kropp var slut på många sätt och jag är tacksam över det fina avslut som vi kunde ge dig. 

Älskadeälskadeälskade underbara fantastiska hund. Nu galopperar du smärtfritt i hundhimlen, vi ses i Nangijala ❤️

IMG_0905.JPG
IMG_0907.JPG
IMG_0899.JPG
IMG_0898.JPG
IMG_0889.JPG
IMG_0876.JPG
IMG_0874.JPG
IMG_0937.JPG
IMG_0938.JPG

Du somnade så tungt i min famn igår och den känslan kommer jag aldrig att glömma! 

Majvor undrar var du är någonstans, hon får ett stort hålrum att fylla nu!  

Helst skulle jag vilja åka och hämta hem en ny hund redan idag, men ingen kan ersätta dig och framförallt inte nu. Sorgen behöver få sin tid. Du är värd att sakna, att ha ont i hjärtat över och jag känner att smärtan samtidigt är vacker...  


Saunans/ Bastubadets effekter

by Sofia Grenevall


Wikipedia beskriver ordet "Sauna"= Is a small room or building designed as a place to experience dry or wet heat sessions, or an establishment with one or more of these facilities. The steam and high heat make the bathers perspire....

Forskning (medicinskriften JAMA internal medicine) visar att flitigt bastubadande kan sänka risken för att dö i någon hjärt- kärlsjukdom och förlänga livet!

Studier visar att bastubad har positiva effekter på blodtrycket och gör blodkärlen mer flexibla, effekter liknande de som ses vid motion.

Så bada bastu, ofta!

MEN ersätt inte träning med bastubadet ;)

Jag har alltid älskat att bada bastu och vetat att det gör gott för hälsan men mina bastubad känns ännu bättre när forskning visar de positiva effekterna av denna njutning!

Jag skulle lätt kunna bada bastu varje dag, och gör det gärna även på sommaren då det är varmt ute- gärna i kombination med bad i älven.

Så uppfriskande!

Ångbastu gillar jag nog allra mest men vanlig bastu duger gott, då får det gärna vara vedeldat för den härliga naturkänslan som det ger!

Men alla gillar inte denna intensiva värme. Man är olika helt enkelt!

Här är vår bastu hemma hos oss som används minst en gång i veckan!    Älskar att ha denna möjlighet till vardagslyx!   Gillar du att basta? 

Här är vår bastu hemma hos oss som används minst en gång i veckan!  

Älskar att ha denna möjlighet till vardagslyx! 

Gillar du att basta? 

 

 

 

 


Break first

by Sofia Grenevall


Frukost är egentligen en ganska dålig översättning eller vad säger ni? 

Mycket härligare att tänka att man startar dagen med ett break! 

Den känslan lyckades jag med idag!🙏🏼 

 

IMG_9841.JPG

Å kaffe till såklart! ☺️