En dag på paus

by Sofia Grenevall


Efter en eftermiddag med sammandragningar, illamående och huvudvärk och extrem trötthet bestämde jag mig att stanna hemma en dag och bara vila.
Kroppen sa Ja tack (!) och sov gjorde jag, länge. Jag tog en långsam (det går inte att gå fort för då får jag sammandragningar) skön promenad med vovven i regnet- vad vore livet utan hund?!? Hunden tar dig ut i alla lägen, ger dig alltid energi, kärlek och glädje! När vi närmade oss stranden släppte jag henne lös och det blev det sista doppet för i år = Glad hund! :)
Jag utförde lite administrativt jobb hemifrån och vilade lite till.
Imorgon är det "på ett igen" och jag är laddad! Älskar mitt jobb på alla sätt och det ger mig energi men jag måste också påminna mig själv om att leva som jag lär och att lyssna till kroppen är ännu viktigare nu när jag har "en till" att ta hänsyn till! :)
Är i v 29 nu och i den tredje trimetern som det heter och nu börjar graviditeten bli mer påtaglig rent fysiskt. För varje vecka är det något fysiskt som inte längre funkar, som senast i söndags när jag skulle träna baksida axel märkte jag att min favoritövning inte längre går att utföra stående, jag har helt klart inget magstöd längre pga att magmusklerna har separerats så mycket för att ge bebis plats i magen. Då fick jag göra övningen liggande istället och då fick jag passa mig när jag skulle resa mig upp för det går inte "som vanligt" att göra en sit up för att resa sig för då putar magen ut mellan magmusklerna- inte skönt och inte bra om man vill undvika brock.
Det är bara att modifiera rörelser och övningar, känna in vad som funkar och inte och "gilla läget" och gillar läget det gör jag för att det är fortfarande väldigt mycket som faktiskt funkar att göra i min träning och jag känner mig inte begränsad på ett negativt sätt. Det som kan vara frustrerande är att inte kunna "ta ut sig" på samma sätt som tidigare. Men kroppen är fantastisk som talar ett så tydligt språk! Tänk vad häftigt att det är ett liv inom mig som gror och växer, sparkar och lever om! Tacksam att få uppleva en graviditet igen!
Sänder er en stor kram!

Transient