Målbild

by Sofia Grenevall


Sakta börjar det klarna för mig att jag verkligen ÄR gravid och en bebis kommer till oss i januari.
Jag har så svårt att se målbilden framför mig...
Kommer på mig själv då och då att fortfarande tro "att det kommer att gå åt helvete".
Jag är i V 30 och det är slutspurt nu, om ca två månader är det dags för förlossning! Hjälp!
Jag vet att jag är rädd på grund av missfallen och vågar inte tro att det kan gå "hela vägen" denna gång. Jag njuter av graviditeten även om det börjar bli tyngre och tycker att det är mysigt när det sparkar och lever om så jag "känner att bebisen lever". Katastroftankar, jag vet.
Resonemanget med dessa tankar är ju att det oftast går bra när man kommit så här långt men jag får lätt ångest när jag tänker på förlossningen, tänk om jag ändå kunde slippa igångsättningen den här gången och kroppen fick "sköta det själv".
Att gå på gravidyogan är bra för mig, att börja våga kika på bebiskläder känns också viktigt och jag vill nog köpa barnvagnen snart också.
Jag har sparat mycket från när Engla & Vincent var små men vill inte att bebisen ska behöva ärva alla kläder så jag har faktiskt börjat shoppa lite smått och det känns som ett viktigt steg i att våga tro att det verkligen kommer en bebis till oss snart.
Vagn har vi inte sparat och jag är sugen på en Kronan som man kan ha både liggdel och senare sittdel i, den känns rejäl och tål lantliv fast ändå inte klumpig. Fin tycker jag!
Imorgon ska jag till mödravården igen och mäta magen så att tillväxtkurvan ser ok ut och lyssna på hjärtat. Jag hoppas på att känna mig lite lugnare efter det. Att vara extra känslig och allmänt orolig hör nog till graviditeten och alla hormoner som sprattlar runt i kroppen utmanar nu
fullt ut.
Jag håller på att knåpa ihop ett informationsbrev till alla mina kunder där jag tänkte berätta lite och "hur jag tänkt" med mammaledighet och arbete under den närmaste tiden fram till förlossningen och under våren. Att få information är alltid bra men sen kan man ju aldrig veta hur det kommer att se ut i detalj ändå- kroppen och bebisen bestämmer helt enkelt, jag får anpassa mig efter det och kunderna förstår det såklart!
Här är lite av fynden från shoppingen i Göteborg förra helgen:)
Hoppas ni får en fin dag! Kramar till er!

Transient