Träningsberoende

by Sofia Grenevall


Det är så härligt när kunderna berättar hur de blivit mer eller mindre beroende av träning!
Det är något de tidigare önskat och hört talas om men aldrig upplevt på riktigt.
Numera är träningen något deras kropp och knopp längtar efter och som de inte vill vara utan!
Så ljuvligt!
Då har träningen varit regelbunden under en längre period och man har hunnit uppleva de positiva effekterna av träningen. Att träningsinsatserna inte bara innebär uppoffrande av tid, svett och värk utan ger en endorfin kick, fysisk bekräftelse och tillfredsställelse och ses som en Hälsoinvestering istället för en uppoffring!
Träningen är då lika självklar som att borsta tänderna och ingår i vardagen.

Jag tycker själv att träningsuppehåll är värdelöst (såvida man inte är övertränad såklart) det gör att jag blir på dåligt humör, får ont i hela kroppen och känner mig trött, svullen och rastlös. Helst vill jag träna 2 pass/ dag av olika slag ex en långpromenad och ett yogapass eller ett styrkepass och ett konditionspass men vardagen och livet ger inte det utrymmet just nu och den träning jag får in under en vecka är helt ok.

Är du beroende av träning?