Konditionsträning för höggravida:)

by Sofia Grenevall


Igår åkte jag till Sats för att träna. Jag har kort där sedan länge men nyttjar det inte så ofta eftersom jag kan "träna på jobbet". När Engla var på avslutning med sitt fotbollsgäng med bowling och bus och Vincent var på hockey (pappan var med som tränare) så tänkte jag ta mig lite kvalitetstid under söndagen.
Hade ont i fogarna, så jag vaggade mig in till gymmet den korta biten från bilen och satte mig för att cykla på en "sittande cykel" den är lite bekvämare när magen är stor och har ingen smal, hård sadel som en vanlig spinning cykel. Spenderade 40 min trampandes medans jag tittade på reprisen av Så mycket bättre och tårarna rann när Kens låtar tolkades och han berättade om sitt liv. Måste ha varit en ganska märklig syn, en höggravid kvinna sitter och trampar på och gråter!!! :) Efter 40 min började jag få mer sammandragningar så jag flyttade mig till en "armcykel" istället, de är sköna för överkroppen och jag vevade på i ca 10 minuter och det var så skönt att få svettas!
Jag tränar inte kondition lika ofta som styrka nuförtiden så att bli riktigt varm är en riktig skön känsla.
Klockan började närma sig hämtningadax av Engla men jag ville köra på en stund till, så jag ringde Gustav för att kolla hur han låg till, om han kunde hämta henne istället men i samma andetag som jag sa det kände jag hur jag började skaka och kallsvettas. Jag köpte med mig en proteindrink och satte mig i bilen, hämtade upp Engla och åkte hem. Jag kallsvettas fortfarande när jag kom hem så jag lade mig för att vila lite, efter 1-1,5 h väckte Gustav mig och då kände jag mig tipp topp igen.
Märkligt! Passet jag körde var inte så ansträngande men kroppen talade ett tydligt språk att nu fick det vara nog helt enkelt.
Idag blir det styrketräning igen, vi får se vad kroppen säger idag.
Vad ska du träna idag?!

Transient