Lördag= Middag & Vänner = Sant!

by Sofia Grenevall


Eller som Vincent sa igår:
- Mamma, ska vi ha gäster idag?
- Ja, det ska vi. Agnes & Maja kommer med sina föräldrar.
- Mamma, kan du nypa mig i armen?
Det gjorde jag
- Det är ingen dröm!
:)
Med andra ord, hela familjen älskar ha vänner på besök för middag och samtal, mat, vin och bus!
De flesta helger har vi vänner på besök och ofta har dessa vänner barn i samma ålder som våra barn så alla får en trevlig kväll tillsammans!
Vid tillfällen då vi inte har något besök inbokat får man höra kommentarer som:
- Det här är den tråkigaste dagen i mitt liv!!
Igår tillagade vi Regnbågslax som jag köpte över disk på Coop där jag även köpte romsås och aioli som jag tycker passar till. Vi tillagade fisken i ugnen med smör, citron och kryddor. Rotfrukter och lök av olika slag tillagades också i ugnen. Till det serverades pressad potatis och råa grönsaker.
Till förrätt hade vi lite tapas i form av ostar, salami, soltorkade tomater, oliver bl.a.
Till efterrätt bakade jag Brownies. Recept av Laila, ett säkert kort helt enkelt! Jag och Gustav skrattade när jag läste upp receptet: 350g smör, 6 dl socker, 1 dl sirap, 6 st ägg, 3 dl kakao, 400g vit choklad, 400g valnötter, 3 dl mjöl, bl.a. till själva botten och till själva glacyren ytterligare grädde, sirap och 400g mörk choklad m.m
En riktig kaloribomb som ni förstår och mastig blev den men god såklart! Kan inte bli annat med de ingredienserna!
Vi serverade den med glass och vanilj kesella.
Så nu har jag frysen full med brownies, så om ni blir fikasugna vet ni vart ni ska åka!!:)
Hoppas du har en riktigt skön söndag!

Transient