Du ska väl inte göra en "Charlott Perelli?"

by Sofia Grenevall


Det är intressant hur man får höra kommentarer om hur man bör göra med sin föräldraledighet!
Vissa blir upprörda över att mannen inte är hemma lika stor del av föräldraledigheten som kvinnan, en del upprörs över att man inte blir anställd på ett företag/ ny arbetsplats för att man är gravid, andra reagerar över att man som förälder jobbar när barnen är små.
I tex Spanien eller i USA finns det ingen föräldraledighet att ta ut, inga sådana ekonomiska rättigheter, vi i Sverige är unika med att ha detta system och det glömmer man lätt bort!
Om jag inte är med mitt barn så mycket som möjligt, så länge som möjligt blir barnet då skadat/ innebär det att jag är en sämre förälder/ Kommer själva anknytningen att bli påverkad?
Kan vi inte lita på att alla gör det dom tror blir bäst för sitt barn och sin familj?
Vi har ingen aning om hur andra har det eller "får ihop det".
Var försiktig med att klandra!

Intressant ämne tycker jag och högst angeläget för mig just nu då jag planerar att kunna arbeta en del (eventuellt x antal timmar/ vecka) samtidigt som jag är mammaledig. Inte för att jag måste utan för att jag vill. Det betyder inte att jag inte vill vara med mitt barn, det ena behöver inte utesluta det andra.
Då har jag fått höra kommentaren:
- Du ska väl inte göra en "Charlotte Perelli"? Hon födde sitt 3e barn i somras och efter ngt dygn efter själva förlossningen stod hon på scenen och sjöng/ arbetade.
Då är man ingen god mor, då tänker man bara på sig själv, anses det då.
Varför skulle hon inte kunna göra detta, tänker jag, (?) dels så är kroppen van vid ansträngningen då hon turnerat hela graviditeten och van att använda kroppen som "redskap" i yrket. (Jag har själv arbetat på scen och veta att det är ett hårt jobb många ggr men man blir bra på det man tränar på!) Dels stod hon inte flera timmar i sträck på scenen, utan x antal låtar och gick av och på scenen under själva showen. Där emellan kunde hon amma om det behövdes och finnas nära sin baby. Övrig tid fanns bebisen med sin far.
För mig är det inget konstigt alls!
Hur ser ni på detta?
Upp till diskussion här på bloggen eller på Facebook!