En dag med Engla i skolan

by Sofia Grenevall


Att få vara med sina barn en dag i skolan känns berikande och lyxigt!
För några veckor sen var jag med Vincent en heldag och nu var det Englas tur förra veckan.
Dagen började med idrott och alla tvåorna var samlade 45-50 st i gymnastiksalen med 2 lärare!! Dans stod på schemat till musik från filmen Ice Age, efter det lite lek med danskull.
Ett ordnat kaos kan man säga (!) med ständigt minst 3-4 barn som inte vill följa regler eller göra som alla andra. Efter idrotten var det dags för läs, skriv och räknestund där alla barn fick arbeta med påbörjade arbeten som inte var klara. Sen var det dags för rast och mamman fick veva hopprep och var med och hoppade litegrann, med betoning på lite...
Mattestund var det dags för sen och där var det dags att introducera tiotal. Helt otroligt att det alltid är x antal barn i en klass som har svårt att sitta still och lyssna, lärarna sa till dessa barn om och om igen men utan lyckat resultat. Jag blir väldigt imponerad av deras tålamod måste jag säga!
Lunchen bestod av indisk gryta, korvgryta och fisk. Kul att se att Engla tog mycket grönsaker och att maten är tillagad på plats och inte består av halvfabrikat.
Efter lunchen läste fröken för barnen som satt och ritade fritt under tiden, följt av rast igen och mamman vevade hopprep!! :)
Sen var det dags för svenska, eleverna hade skrivit olika texter och ritat bilder till olika teman: Om du fick bara ett djur, vilket skulle du då vilja vara och varför, favoritårstid och vad är du rädd för? bl.a.
Nu slog klockan två och skolan var slut och dags för fritids. Vi stannade kvar för utvecklingssamtal, där pratade vi bland annat om ro i klassrummet och att vi ska arbeta mer med klockan hemma.
Det känns viktigt att få insyn i hur ens barn har det på dagarna och att få kvalitetstid tillsammans. Det gäller att passa på nu innan bebis kommer för då blir ser helt klart svårare och snart vill inte barnen att mamman ska vara med på skolan och hålla handen längre... Hemska tid!:/

Transient