Den allra bästa vännen...

by Sofia Grenevall


Är väl ändå hunden, eller vad säger ni andra som också är hundägare?!?
Alltid glad, positiv, lyhörd och samarbetsvillig!
Min hund ger mig så mycket kärlek och energi och jag älskar när hon tittar på mig under hundpromenaden med undrande blick- vad ska vi göra nu/ vart ska vi gå nu?!
Eller när hon buffar mig i sidan och vi stannar till och kramas lite.
Om man är nedstämd eller ledsen kommer hon alltid nära, nära och visar sig "förstående".
I dagens ösregn var det inte så lockande med promenad men då är hon så gammal och klok och kissar snabbt och vänder sig om och vill gå in igen! :)
Så tacksamt med hund att komma ut varje dag i dagsljus och boosta luft, ljus och d vitamin med en glad kompis.
Jag har länge velat ha en kompis till min kompis, skaffa en till hund alltså. Har aldrig haft två hundar samtidigt så det har jag "alltid" längtat efter. Inte en till lika stor och krävande ras med mycket pälsvård, utan en mindre ras som barnen kan ha i koppel under våra promenader. Jag har kikat på lite olika raser och fallit för blandrasen som ändå är "framavlad" cockerpoo som är en blandras mellan cocker spaniel och pudel. Jag har länge varit "sugen" på en pudel men vet att de är ganska "sköra" och spaniel har jag haft med positiv erfarenhet. Blandras av detta slag är ju perfekt!
Bilderna nedan visar rasen cockerpoo och visst är de söta! Precis så såg Mossa, vår hund som är av rasen Briard, ut när hon var valp! Går ju inte att motstå! Jag "går igång" lika mycket på hundvalpar som på bebisar!:)
Tänk om vi skulle skaffa en fyrbent bebis till sommaren! Så måste det bli! :)

Transient