En dag i skolan

by Sofia Grenevall


Idag har jag varit med Vincent i skolan. Han går i ettan på Tyresö skola.
På schemat stod:
Morgonprat med info om dagens schema, genomgång om vilka barn som skulle hem med vem bl.a.
Efter det hade vi röris i några minuter, gympa helt enkelt. Syftet är att få röra lite så sig så man orkar sitta still och lyssna till SO lektionen som kom därnäst.
Dagens SO lektion handlade om gamla testamentet och fröken Cicki läste om slaget i Jeriko och efter att ha lyssnat till högläsning fick barnen färglägga en teckning om ämnet. När man var klar med det fick man ta fram sin mattebok och då var det kul att få hjälpa till lite!
Sen hade vi rast, Vincent valde att vi skulle spela pingis utomhus, alla pingisbollar var borta så vi fick spela med en tennisboll istället, det gick sådär, gulliga tjejer från hans klass agerade bollkalle åt oss!
När vi kom in i klassrummet igen fick barnen redovisa sin läsläxa och efter det serverades lunch.
Vi fick välja mellan torsk, kyckling eller vegetariskt med potatis, äggsås och grönsaker. Helt ok mat, det positiva är att vi har egna kockar på skolan så maten är i alla fall tillagad på plats. Med lite mat i magen fortsatte dagen med Engelska och vi sjöng olika sånger och ritade teckningar. Dagens fras var - How old are you? Det är kul att barnen lär sig ett annars språk så tidigt som i ettan. Sen var det dags för idrott och barnen fick träna på hinderbana. Dagen avslutades med läsning en gång till innan fritidstimmarna startade och då gick vi hem. Vincent fick ta med sig en kompisen och om en stund kör jag killarna till hockeyträning. Nu sitter de och spelar, jag ska göra iordning lite mellis till dem.
Klassen består av 28 barn och det är inte lätt att hålla ordning i klassen, jag imponeras av lärarnas tålamod, jag hade fått spunk! Barnen har såklart mycket myror i benen och det är krävande att sitta och koncentrera sig flera timmar i sträck, det kan man förstå...
Mest krävande verkade det vara att stå stilla och lyssna till instruktionerna kring hinderbanan på idrotten och under den sista stunden på dagen när barnen skulle ha tystläsning då var Vincent trött och ville hem.
Hur var det "förr i tiden"? Var det mer "ordning i klassen"? Jag kan inte låta bli att undra för jag tycker att det är lite rörigt och jag blev rätt trött själv efter en dag i denna miljö.
Om två veckor ska jag vara med Engla som går i tvåan en heldag, rättvist ska det vara! Och det gäller att passa på nu innan bebis kommer, då kommer det vara svårt att vara med "de stora barnen" i skolan på några år och efter det kommer barnen nog inte vilja ha med sig mamman in i klassrummet!!!;)

Transient
Transient