Sista tiden som gravid...

by Sofia Grenevall


Här kommer en "gravidrapport".
Herregud! Det är snart dags- att föda barn!
Det är inte många veckor kvar nu och det både syns och känns!
Kroppen förbereder sig med sammandragningar och molande värk, jag är aptrött och sugen på kolhydrater! Det känns så spännande att snart få möta den starka, lilla krabaten som jag har burit på i snart 9 månader.
Tänk att jag ändå kunde få gå en hel graviditet igen, efter alla missfall.
Jag är tacksam.
Och rädd.
Rädd för att något fortfarande kan hända.
Jag pratar om min oro med min barnmorska, Mia, varje gång vi ses. Hon är så bra, så cool, så rakt på sak, och positiv. Tänk om hon kunde bara med på förlossningen också- det hade varit tryggt.

Jag hade aldrig trott att jag skulle kunna få må så här bra under en graviditet. Jag hade mycket mer besvär under mina tidigare två graviditeter. Är inte kroppen fantastisk?!? Kan man få må så här bra vill jag ha ännu fler barn!
:)
Beräknad förlossning är den 10e januari och jag önskar så att denna förlossning kommer igång av sig själv. Att jag inte behöver bli igångsatt även denna gång. Jag vill att kroppen ska få sköta det själv och få uppleva en naturlig förlossning. Jag kommer att få föda på SÖS, södra sjukhuset och är inte välkommen på södra BB eller BB Stockholm eftersom jag måste få antibiotika intravenöst under förlossningen för att förhindra GBS som jag (och Engla) drabbades av.
Så här ser jag ut plus lite statistik!
Hoppas du får en skön söndag! Här står städning på schemat idag, igår var det bak av julgodis och lussebullar. Imorgon matlagning och brödbak.
Dan före dan före dan...

Transient
Transient