Bästa grytan!

by Sofia Grenevall


Den här är vår favorit (eller en av våra favoriter) hemma, barnen önskar sig ofta fiskgrytan när de får bestämma mat vid ex födelsedagar och liknande. Vilket är underbart!
De flesta i vår familje och vänskara har blivit bjudna på denna!
Nu vill jag dela med mig av detta enkla, goda å nyttiga recept!! Å visst är den vacker!?
Jag gör alltid i den största kastrullen jag äger och fryser in i matlådor det som
blir över, så blir man glad när man en stressig dag sliter med sig en låda från frysen att äta till lunch!!:)
Därför har jag heller inga exakta mängder på ingredienserna, där får du laborera själv i köket efter kastrull storlek och smak helt enkelt!!

Ingredienser;
Lök av olika slag
Oliv eller rapsolja
Potatis
Morötter
Ev annan rotfrukt
Fisk som torsk el liknande och lax
Krossade tomater
Saffran
Apelsin
Broccoli
Räkor till servering
Turkisk yoghurt till servering
Timjan eller basilika till servering
Salt och peppar och ev Cayenne

Jag börjar med att fräsa lite lätt flera olika typer av lök som vitlök, charlottenlök, purjo el vad jag har hemma i oliv el rapsolja.
Skalar och skär upp potatis och morötter och ev annan rotfrukter i strimlor och tärningar, ganska stora bitar, lägger i grytan med löken, fyller upp med vatten så det täcker allt och kokar sedan upp det en stund tills det börjar mjukna.
När det börjar bli klart lägger jag i torsk eller annan vit fisk ofta tar jag två paket och ett 4 pack lax som jag skurit i bitar plus broccoli som jag alltid har i frysen. Häller sedan i krossade tomater, så många förpackningar att det täcker allt och pressar ner lite apelsin och har i 2 pkt saffran.
Krydda m salt, peppar och ev cayenne.
Serverar detta med en klick turkisk yoghurt, lite räkor och en kvist timjan eller basilika.
Oj oj så gott! Smaklig måltid!!

Transient