Upp å ner!

by Sofia Grenevall


När jag var liten ägnade jag och min syster Åsa en del åt gymnastik och hemma stod vi ofta på händer mot en vägg. Åsa (4 år äldre) var såklart mycket duktigare och jag var ganska feg om jag minns rätt.
När jag utbildade mig till barngymnastikinstruktör för 7 år sedan via The Little Gym fick vi bland annat lära oss hur man lär ut handstående till barn och vips kunde jag och vågade jag stå på händer igen och kände endorfinerna rusa och modet växa!
Tekniken kallas för att man "bygger hus", du ställer dig med rumpan mot en vägg, sätter i händerna axelbrett isär ca 30-40 cm från väggen och klättrar med fötterna upp på väggen tills du står med raka ben!
Detta har jag anammat i min egen träning under det senaste halvåret och känner att jag blir starkare och stadigare. Idag körde jag den i tabataform, vilket innebär handstående i 20 sekunder, 10 sekunders vila och tillbaka igen à 8 set/ varv. På slutet skakar armarna lite och endorfinerna befinner sig i hela huvudet efteråt!!:)
Några av mina PT kunder har också fått prova denna, både 20 åringar och 60 åringar (!!) med viss skepsis och rädsla innan, vilket man kan förstå.
Ni skulle sett deras nöjda min när de klarat av att stå i handstående!
Prova du också vet ja!!
😊

Transient