Simskola

by Sofia Grenevall


Båda våra barn älskar att simma och bada! De började i bassäng redan som spädbarn på babysim och har under åren gått på simskola i olika varianter i perioder.
Idag är det dags igen!
De övar på bröstsim, crawl, ryggsim, att dyka och har även provat på fjärilssim. Själv lärde jag mig att simma ganska sent. Jag var ganska orädd som liten och kunde hoppa ner i älven, bassängen eller sjön utan att kunna simma och vid ett flertal tillfällen har någon granne eller kompis till mina äldre syskon dragit upp mig från vattnet när jag inte kunde ta mig upp. Jag minns det som att jag höll på att drunkna, mina mamma säger att det inte riktigt var så dramatiskt. Har sedan dess alltid varit väldigt rädd för vatten och har en enorm respekt för vatten, tycker inte om att bada i hav el sjöar och tycker att det är skitjobbigt att åka båt, oavsett storlek.
När tsunamikatastrofen skedde satt jag hemma och hyperventilerade när jag såg på nyheterna detta vatten som tog alla dessa liv...
Men jag exponerar mig för det, jag åker båt, jag simmar utomhus ibland men tycker inte att det är njutningsfullt!
Därför ser jag barnens simkunskaper och trygghet i vattnet som en livförsäkring. Sedan tycker dom att det är kul också och det är ju såklart xtra roligt!
Själv tycker jag om att motionssimma i bassäng men min trasiga nacke klarar inte riktigt av det. Jag borde lära mig att crawla för jag tycker att det är en bra träningsform!
Drömmen hade ju såklart varit att ha en pool hemma, drömma kan man ju alltid!
Apropå aktiviteter för barn så är det verkligen en balansgång på hur mycket man ska boka upp, vi vill att våra barn ska få prova på olika saker som gitarr, dans, simning, ridning, hockey, fotboll bland annat och till hösten kanske vi provar på tennis!?
Att barnen få lära sig "lite av varje" tror jag ger dem en bra självkänsla!
Sedan får vi med tiden se om dom vill "satsa på något", det får tiden utvisa!