Helt ok müsli

by Sofia Grenevall


Den här (se bilden) är en helt ok müsli. Fling - och müsli djungeln är enorm och många tycker att det är svårt att veta vilka sorter som är ok att äta om man vill hålla nere sockret (det dolda ffa). Jag tycker framförallt att vi ska vara noggranna med vad vi ger våra barn, självklar vill dom ha de flingor som smakar mest- med mycket socker i men det är inte den bästa "bensinen" att tanka dina barn med helt enkelt!

Vänj inte barnen vid att allt (eller nästan allt) ska smaka sött!

Varför ska du ge dina barn sämre mat än vad du själv äter?

På innehållsförteckningen (se bilden) ser du att sockerinnehållet ligger på 10g/ 100g livsmedel. Det är den övre gränsen på sockerinnehållet enligt mig. Ät inte livsmedel som har högre sockerhalt än så.
Själv fick jag tyvärr en "sockerkick" när jag åt denna tillsammans med mjölk, det blev alldeles för sött för mig men god vad den absolut!

Håll ögonen öppna när det gäller sockerhalten när det gäller flingor, müsli och bröd!
Var rädd om dig!

Transient
Transient