Föreläsning

by Sofia Grenevall


Igår höll jag i en föreläsning för personliga tränare som arbetar på gymkedjan Puls & Träning.
Vi höll till i PT skolans lokaler och ämnet var KBT ur ett PT perspektiv.
Jag pratade om hur man kan tänka om våra tankar med hjälp av kunskap om KBT och tanke- känsla- handling kedjan i yrkesrollen som personlig tränare.
Tankefällor, sokratiska frågor, medveten närvaro och acceptans hade vi många diskussioner om - jag älskar när det blir mycket prat, reflekteringar och frågor när jag föreläser, det blir så mycket mer levande och intressant då, för både mig och åhörarna.
Det var också extra roligt att få föreläsa för andra som jobbar som mig- med människor och brinner för att hjälpa/ stötta individen och som också SER hela individen inte bara träningen/ övningen.
I de båda böcker som jag varit med och skrivit finns mycket av det jag tog upp under kvällen.

Längtar redan till nästa föreläsningstillfälle!

Fick förresten mail från vårt bokförlag i veckan (semic) om att en av våra tre nya idéer på böcker kanske kommer att gå i lås, tyvärr trodde de inte mest på mitt drömprojekt/ drömbok, men det är väl bara en tidsfråga tänker jag! ;)

Apropå mail så fick jag ett mail av en av deltagarna på diabeteskongressen som var på waterfront för ett tag sen, där jag var kallad som "pausfågel" och skulle ha lite "pausgympa/ fysisk aktivitet" under 5 minuter för 700 personer som skulle sitta på föreläsningar en hel dag.
Hon kontaktade mig och ville att jag skulle komma ut till deras arbetsplats och lära dem lite övningar för att få hållbara kroppar som orkar ha en sittande arbetssituation. Kul kul med varierande uppdrag. Vi får se vad det blir av det, kul att de hörde av sig i alla fall!

Tänker på affirmationen- " be careful what you ask For, you might have it all.".. Jag har då och då pratat om att jag skulle vilja arbeta inom skola på något sätt som skolkurator på deltid nångång i livet och vips kom ett skolprojekt upp, vi får se vad som händer med det men det känns extra spännande just nu!

Don't dream your life- live your dream!

Transient