Tillbehör till proteinet!

by Sofia Grenevall


Årets första grill är alltid efterlängtad!
Denna gång hade Gustav köpt kött, black angus, det ska tydligen vara bra kött, inte vet jag, men gott var det!
Jag har varit laktovego som det så fint heter den största delen av mitt liv och aldrig riktigt gillat att äta kött av många skäl. Men den här var lyckad!
Jag gjorde dessa tillbehör (se bild) till oss vuxna hade jag vitkål, aubergine, zucchini, gul & röd lök, sockerbetor, morötter bland annat som jag tillagade i "hög" stekpanna (det heter säkert ngt speciellt) med olivolja och flytande smör, hällde över pinjenötter.
Barnen ogillar varma grönsaker så de fick hemlagad potatismos och smaskade från en tallrik med rädisor, sockerbetor, morötter och gurka toppat med solrosfrön.
Till detta hade vi turkisk yoghurt och gott rött vin, villa puccini.
Mat i kvalitet behöver inte betyda kvantitet. Man kan äta gott med gott samvete!
Smaklig måltid!

Transient