Bröd utan mjöl

by Sofia Grenevall


Detta recept provade jag härom dagen. Jag googlade på Paleobröd och fann detta!
Jag använde örtsalt istället för vanligt salt. Nästa gång jag bakar detta kommer jag att använda mer brödkryddor och mer salt.

Mycket nyttigt, energirikt, mättande, enkelt och gott!
Kan det bli bättre?

Härligt valnötsbröd

Detta behöver du till en limpa:
4 dl krossat linfrö
2 msk psyllium (fiber husk)
2 tsk bakpulver
1½ tsk salt
1 msk brödkryddor
4 dl valnötter
2 dl kokosmjölk
6 ägg
2 dl vatten

Sätt ugnen på 175°.
Klä en brödform på cirka 2 liter med bakplåtspapper.
Kör linfrö i en kraftig mixer eller matberedare, till ett fint mjöl.
Blanda linfrömjölet med psyllium, salt, bakpulver, brödkryddor och valnötter i en bunke.
Vispa ihop ägg, kokosmjölk och vatten i en annan bunke, och rör sedan ner blandningen i de torra ingredienserna tills det blir en slät smet.
Häll smeten i formen. Skaka gärna formen lite så att det inte blir några luftfickor i botten.
Baka i nedre delen av ugnen i 80 minuter.
Stjälp sedan upp brödet ur formen och låt det svalna invirat i en handduk så blir ytan torr och fin.

Transient