En klassiker

by Sofia Grenevall


Består av Lidingöloppet, Vasaloppet (eller öppet spår), Vätternrundan och vansbrosimmet.
Min sambo avslutade sin klassiker igår med Vansbrosimmet och har under året utfört alla moment. Han startade med lidingöloppet förra sommaren, vi åkte till Sälen och hade vinter semester i samband med Vasaloppet/ öppet spår och för en månad sedan cyklade han Vättern runt.
Det är kul att jag fått lite insyn i hur en klassiker går till.
Jag är ingen tävlingsmänniska och är inte intresserad av att vara med själv även om jag är målfokuserad och älskar att träna.
Det jag imponeras av när det gäller en klassiker, det är att "orka/ vilja" utsätta sig för så långa moment som att åka skidor en hel dag, cykla en hel dag etc. Löpningen och simningen är ju de korta momenten och ofta de lättaste också. Det är coolt att se fokuseringen och tålamodet som krävs och framförallt målmedvetenheten för att utföra alla moment.
Jag är stolt över min sambo som nu är klar och med bra tider och resultat. Även min vän Anna Lissjanis som har lidingöloppet kvar innan hon är klar med sin klassiker. Imponerad och stolt är jag som sagt men inte sugen själv, alls!
När man själv är på plats ser man att det är en salig blandning av "folk" som utför klassikern och/ eller enstaka tävlingsmomentet och det är ju underbart sätt att upprätthålla sin träning under året genom att ha tydliga mål som man ska utföra och som också ger allsidig träning.
Heja heja alla klassiker kämpar!
Ni är grymma!!
:)