Fotboll för hela slanten

by Sofia Grenevall


Både Engla & Vincent tränar fotboll. Idag hade de träning och match samtidigt på Vallen i Tyresö och förra helgen hade Engla Cup hela söndag eftermiddagen. Mycket tid går till barnens aktiviteter och det är kul att se dem utvecklas och stärkas i laget, som individer och som spelare.
Jag som själv aldrig varit delaktig i varken någon bollsport eller lagsport känner att fotbollsvärlden är helt ny för mig!
Många jämnåriga barn åker på extra träningar och sparkar boll hemma på fritiden. De satsar på en sport redan nu, i så unga åldrar.
Jag vill att våra barn ska fortsätta prova sig fram till vad de tycker är kul. Jag ser att det ger en ökad självkänsla att de kan behärska flera olika sporter och öka kroppskännedomen på ett positivt sätt.
Vincent kör även ishockey och startar sina träningar imorgon, pappan är självklart delaktig som tränare. Gustav har själv satsat på hockey "i unga dagar" och jobbat som tränare i många år och numera som utbildare på hockeyförbundet.
Vincent skulle gärna vilja prova på någon kampsport och har pratat om breakdance men det kan vi prova nästa termin.
Engla vill gärna börja på ridskola som hon pratat om länge men vi hittade inga bra dagar/ tider denna termin så vi satsar på knatteridning ett tag till. Det är också utvecklande. Då kan Vincent också rida ibland vilket han tycker är kul. Jag pausar min ridning nu ett tag under graviditeten men har lite abstinens måste jag säga...
Friidrott är något vi tänkte låta barnen prova på denna termin, det ska bli spännande.
Att spela instrument är ju också berikande. Engla lade ner gitarr spelandet för ett tag sen och gillar mest att spela piano nu för tiden. Hon lär sig supersnabbt så vi får se om vi ska boka lite piano lektioner för henne och mig eller om vi ska "plinka på" för oss själva ett tag till. Jag har tagit fram mina gamla notböcker och skulle verkligen vilja utveckla mitt pianospelande.

Sen ska man ju hinna med att passa alla dessa tider kring träningar och matcher och orka med läxor och allt annat som hör vardagen till...

Min träning tar jag tid till oftast under dagtid under vardagarna, eftersom jag ofta går och lägger mig samtidigt som barnen för att orka stiga upp 4.30 på
mornarna.

Det ska bli spännande att se om barnen fortfarande under tonåren och vuxen ålder är fysiskt aktiva- jag tror det. Det sägs ju att barnen gör som man själv gör- men det återstår ju att se längre fram- ganska mycket längre fram som skönt är!
Hoppas ni får en skön lördag!

Transient