Dagarna är långa nu...

by Sofia Grenevall


Nu är jag överburen som det så fint kallas, en vecka (imorgon) och dagarna börjar verkligen kännas långa...
Jag mår bra så jag ska absolut inte klaga, (förutom att jag har ganska ordentligt ont i fogarna och kan inte gå ordentligt eller långt) bebis verkar också må bra- vi lyssnade på hjärtljud på Mvc igår. Skönt!
Det var sista besöket där.
Om inget händer över helgen ska jag besöka SÖS på tisdag för undersökning och igångsättning planeras 1-2 dgr efter det. Så det lutar mot att vi får träffa bebis senast om ca 1v.
Det känns som att det kommer att bli en lång vecka! Jag är absolut inte sysslolös, det har jag nog aldrig varit i hela mitt liv, men jag är inställd på att föda barn nu, så det är svårt att fokusera på andra saker just nu om jag säger så!
Jag och hela familjen vill ju bara få träffa bumlingen nu!!!!
Vem är det som ligger i min mage egentligen?!??

På SÖS gör de igångsättningar tidigast i landet, på många andra orter/ BB kan man bli överburen upp till 3v, då hinner bebisen verkligen växa till sig och det kan bli riktigt tuffa förlossningar!
Det är tungt att vara gravid när magen börjar bli så här stor. Jag har inte gått upp så mycket i vikt, knappt 10kg från inskrivning, jag har samtidigt tappat en del muskler såklart, men det är tungt fysiskt ändå! Kroppen börjar bli trött på många sätt.
Det positiva är att man verkligen hinner förbereda sig på själva förlossningen och nu är jag redo! Jag är inte orolig eller rädd för hur eller om jag ska klara det, jag känner tillit till att kroppen varit med om detta förut och jag känner mig utvilad, stark och fokuserad! Jag känner att "jag klarar allt" och är inte rädd- bara allt går fint för bebisen och att hen mår bra!
Senaste 1-2 veckorna har jag haft en hel del förvärkar så jag vågade nästan tro att det var på gång. Chansen finns ju fortfarande att det sätter igång av sig själv, hoppas fortfarande! - Håll gärna tummarna!
Jag har en snarkande hund bredvid mig, hon håller sig Xtra nära mig nu, hon känner väl på sig att något är på gång, barnen är på skolan och Gustav jobbar. Det börjar bli dags för frukost!
Jag hoppas du får en fin dag!
Kärlek!