Vad väljer du?

by Sofia Grenevall


Så här ser det ut i på många tunnelbanestationer runt om i Stockholm. Kortare och längre rulltrappor & trappor upp från tunnelbanan.
Det roliga är att vid rusningstrafik ser man folk som stressar fram, rusar mot rulltrappan, ställer sig i kö för att få åka upp.
Resultatet blir att det tar längre tid att göra på detta sätt än att ta trapporna och använda sina ben genom att gå upp!
T.o.m jag som höggravid med foglossning tar mig upp snabbare med de vanliga trapporna i många fall än att ta rulltrappan.
Använd dina ben! Nyttja dina tillfällen till vardagsmotion!
Såg ni inspelningen från Tunnelbanestationen vid Odenplan i Stockholm där de hade klätt trappstegen som ett piano där du kunde spela en melodi genom att kliva på trappstegen?? Detta gjordes för att få fler att använda den vanliga trappan istället för rulltrappan! ... Det måste alltså vara roligt för att vi ska anstränga oss? Det var en fin ide men också så tokigt att det ska behövas när vi alla egentligen vet att det är så viktigt att vi använder våra kroppar till det de är gjorda för- rörelse!
Hur ska du röra på dig idag?

Transient