Funderingar & Frågor kring DETOX

by Sofia Grenevall


Detta Detoxprogram jag går sedan i måndags känns fortfarande bra. Jag äter dock lite mer nötter och protein än rekommendationerna. Och denna version är en, enligt mig, en "light version", där det inte är så strikt som andra detox program. Man kan välja olika metoder beroende på syftet och målet med detoxen. Det gemensamma är att man håller sig till så rena livsmedel som möjligt, och man mer eller mindre avgiftar kroppen från livsmedel som den egentligen inte mår så bra av.

Varför gör jag då detta?

Jag ville få lite mer inspiration kring REN mat och faktiskt testa att vara utan kaffe och det känns verkligen helt ok! Jag dricker mängder av the och vatten under dagen. Äter massor av grönsaker som mättar och en del protein samt mellanmål i forma av ex nötter, frukt  och en del torkad frukt när/ om jag behöver.

Jag är mätt, jag har energi och jag är klar i huvudet och känner mig pigg och glad. Tidigare har jag känt att energin till viss del har kommit och gått under dagen, jag känner mig ännu mer jämn i energin än förut och det uppskattas såklart! 

Skillnaden i min kost från förut är att jag inte äter laktos alls och heller inte gluten och jag visste redan innan att jag mår bäst utan men det är tydligare när man går "en kurs" och verkligen tänker på det. Jag visste också att jag borde öka min mängd grönsaker per dag, och det har jag lyckats med! :)

Jag vill helst inte att matlagningen ska ta så mycket tid, jag vill bara "tanka kroppen" och vill inte ha komplicerade recept. Men som med all matlagning behöver man lite ny inspiration ibland och tänka utanför "sin egna lilla box" - vanedjur som vi är! 

Det har heller inte varit några problem att vara utan charkuterier som kalkon som jag äter en del av. 

Det som varit utmaning för många av de andra deltagarna har varit huvudvärken de första dagarna pga koffeinabstinens (från kaffe, coca cola och svart the) och att vara utan godis.  

image.jpg

Jag hade lite frågor kring rekommendationerna vi får och ville förstå/ veta mer. Så här skrev jag på vårt "forum":

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Bounce balls var de bollar vi sponsrade deltagarna med på vårt löpevent i veckan och de är verkligen underbara! Skriver mer om dem imorgon!! :)

Önskar er en skön lördag!!