Favoritövning just nu

by Sofia Grenevall


Det är viktigt att stärka baksidan på kroppen. Både baksida axel, hela ryggen, sätesmusklerna och baksida ben behöver vara starka för att få en balanserad kropp. Vi är ofta mycket starkare på framsidan av kroppen för vårt rörelsemönster i vardagen inte aktiverar våra baksidor.

Här använder jag en kettlebell som vikt, du kan använda en stång eller hantlar också. 

image.jpg

Starta med rak rygg parallell med golvet med en aktivitet mellan skulderbladen, håll nacken i en neutral linje, blicken ner i golvet. Drag in naveln för att aktivera magmusklerna i hela rörelsen och spänn även till sätesmusklerna under hela rörelsen. Fokusera på både säte och baksida lår. I alla rörelser ska man fokusera på de muskler som ska utföra rörelsen. 

image.jpg

Sträck till upprätt kropp och upprepa rörelsen.

Hej hopp!

:)