Min "5 bästa" lista

by Sofia Grenevall


Fick en lista med 5 frågor av min vän och kollega Anna Lissjanis så här kommer mina svar!

1. Vilket livsmedel kan du inte leva utan?

Jag kan inte vara utan ägg och min sambo förvånas över att jag aldrig tröttnar! Men det är faktiskt så att jag tycker att det är så gott precis som det är, ett kokt ägg, ett stekt ägg eller en äggröra. Ägg i alla former är gott! Dessutom är det bland det nyttigaste du kan äta och mättande. Tipp topp helt enkelt! :)

2. Godaste efterrätten?

Choklad! Det kan noga alla som känner mig intyga! Choklad har jag alltid varit "svag för" och kommer nog alltid att vara. Jag kan INTE tacka nej till choklad och äter det ofta. En liten bit riktig mörk choklad till eftermiddagskaffet tar jag faktiskt flera dagar i veckan och när jag bakar gör jag gärna en kladdkaka. Barnen älskar också choklad och det var det första som de fick smaka när de fick börja äta sött när de var små. Under flera år, från ca 3 års ålder fick de bara ta (bra) choklad på lördagarna innan de fick börja äta annat godis. På fredagarna äter vi alltid choklad tillsammans framför tvn. Den tiden är helig!

3. Vad tränar du allra helst då du har all tid i världen?

Den frågan är svår eftersom jag  gillar så mycket när det kommer till träning. Kan inte välja... Jag kanske skulle sticka ut på ett löppass i ett elljusspår tillsammans med vovven och efteråt smyga in i en bikramstudio och värma/ krama ur kroppen totalt. Alternativt skulle jag ta en dansklass - det är så länge sen så jag nästan svindlar! ... Och avsluta med yoga. Både tuff träning och något avslappnande i någon slags kombination skulle jag i alla fall välja. 

4. Bästa träningsredskapet?

Den egna kroppen. I dansen, yogan, löpningen, i all träning! Bästa träningskompisen är vovven och om man kan kalla hästen för träningsredskap så är det den jag väljer. För att träna  tillsammans med hästen och nå framsteg tillsammans går inte att förklara för den om inte funnit ridningens tjusning!

5. Vad är du mest tacksam över just nu?

Som alltid, mina barn! De är mitt allt! 

 

Mina svar är skrämmande lika de andra "bloggkamraternas" och det får mig att le, det är just enkelheten som vi allihopa gillar. Det säger ganska mycket. Träning och mat behöver med andra ord inte vara krångligt eller komplicerat. Se till enkelheten, det är den som är hållbar.

Vilka är dina 5 bästa? 

Jag skickar vidare frågorna till er läsare!