Fokusera framåt eller bakåt?

by Sofia Grenevall


image.jpg

Var har du ditt fokus?

Här och nu? 

Sen? 

Då? 

Det som varit är bakom oss och det kan vi inte längre påverka. 

Det som komma skall kan vi inte heller påverka just nu. 

Det enda vi kan påverka är här och nu. 

Om vi lever i det förflutna eller ständigt oroar oss för framtiden dräneras vi på energi. Varför inte leva lite mer här och nu och påverka det som vi kan påverka och på så sätt spara energi.

Kanske på så sätt kunna njuta lite mer? Kanske får lite mer tillgång till positiv energi? 

Jag gillar att ha framförhållning och att planera saker och ting men försöker att påminna mig själv om att vara mer här och nu. Att inte gå på autopilot. Att umgås med barn och djur hjälper mig med det. De är ju bara bäst på att vara här och nu och det smittar verkligen!

Genom att planera för min framtid och ta beslut som förhoppningsvis kommer att ta mig i rätt riktning gör mig lugn,  men sen gäller det att komma tillbaka till här och nu känslan. Jag hade ett bra samtal med en vän igår, ett samtal som gav mig klarhet och som hjälpte mig framåt. Jag fick ny energi, det var givande. Vänner är bra att ha!! :) Det är så lätt att känna att man ska klara allt själv hela tiden men bara genom att dela så får man ny kraft!  

Jag försöker att lära mig av mina misstag och inte göra om dem, inte älta det gamla, bara lära mig av det och göra annorlunda nästa gång. Det övar jag på just nu och att jag har en lite lugnare tillvaro nu och fram till jul, faktiskt fram till mitten av januari. Oj vad energi jag kommer att samla!:)

Hösten har sprungit på i en vild fart med mycket jobb, event, föreläsningar och kunder paralellt med en bebis som inte sover så bra på nätterna och mammaledighet, barnens aktiviteter, två hundar, ett stort hus, bla bla bla... Jag klarar att göra mycket och gillar när det händer mycket men nu måste det vara lite lugnare ett litet tag så jag får samla lite nya krafter. Immunförsvaret har tagit stryk bland annat, vilket är ett starkt tecken på att kroppen vill ta det lite lugnare. Det är bara att erkänna, jag är ingen superkvinna, jag klarar inte allt, men nästan!! ;)

Fånga dagen!