Hur många ggr per dag tänker du NAT?

by Sofia Grenevall


NAT= Negativa Automatiska Tankar
Automatiska tankar är de tankar som kommer utan att du hinner reflektera över dem och skiljer sig från medvetna tankar.
Vi är vad vi tänker!
Om du flera ggr/ dag tänker NAT om dig själv påverkas din självkänsla och ju oftare du har en tanke desto mer sann blir den.
Om jag ex flera ggr/ dag tänker "Fy, vad jag är tjock" så kommer jag till slut tro på tanken, den får mig att känna mig otillräcklig, den ger mig säkert ångest, jag blir på dåligt humör och kanske till och med otrevlig mot mina medmänniskor.

Vilka tankar har blivit självklarheter inom dig? Tankar som du inte längre "hör" för de blivit så vana och självklara att de "bara finns där"?

Även om de "bara finns där " och du inte längre reflekterar över dem så påverkar dem dig och ditt mående.

Börja lyssna till dina tankar.

Vad bär du på egentligen?

Vad lyssnar du till dagarna i ända?

Vilka tankar ska få fortsätta "bo" hos dig och vilka måste du vräka?

De tankar som inte är sanna och som inte får dig att må bra har ingen rättighet att få bo hos dig. Vräk dom medelbart!

Var försiktig med vad du säger till dig själv.

Var din egen bästa vän. De tankar som blivit vardag i ditt huvud skulle du med största sannolikhet inte tänka om någon annan. Vi är oftast mycket hårdare och mer orättvisa mot oss själva än vad vi skulle vara mot någon annan. Så åter igen. Bli din egen bästa vän!

Sat Nam! (Var sann!)