Bröd utan mjöl

by Sofia Grenevall


Härligt valnötsbröd

Detta behöver du till en limpa:
4 dl krossat linfrö
2 msk psyllium (fiber husk)
2 tsk bakpulver
1½ tsk salt
1 msk brödkryddor
4 dl valnötter
2 dl kokosmjölk
6 ägg
2 dl vatten

Sätt ugnen på 175°.
Klä en brödform på cirka 2 liter med bakplåtspapper.
Kör linfrö i en kraftig mixer eller matberedare, till ett fint mjöl.
Blanda linfrömjölet med psyllium, salt, bakpulver, brödkryddor och valnötter i en bunke.
Vispa ihop ägg, kokosmjölk och vatten i en annan bunke, och rör sedan ner blandningen i de torra ingredienserna tills det blir en slät smet.
Häll smeten i formen. Skaka gärna formen lite så att det inte blir några luftfickor i botten.
Baka i nedre delen av ugnen i 80 minuter.
Stjälp sedan upp brödet ur formen och låt det svalna invirat i en handduk så blir ytan torr och fin.