Tävla i yoga

by Sofia Grenevall


Den här planschen hänger på Bikramyoga Södermalm.
Har sett och hört om tävlingar i yoga förut och vet inte riktigt vad jag "tycker om det".
Känner spontant att yoga inte är en "prestationssport" där man ska eller borde tävla med någon annan.
När jag håller yogaklass brukar jag prata om att alla utför SIN yoga och att man inte ska jämföra sig med någon annan. Det tycker jag är viktigt för det är verkligen ett problem i samhället ändå, att vi jämför oss så mycket med hur andra ser ut, hur de tränar och bor, med mera.
Tänker samtidigt att om fler kan hitta yogan och få uppleva dess effekter och om någon kan lockas till att börja med yoga för att man kan tävla i det så är det ju bra på sitt sätt. Då finns det ju verkligen yogaformer för alla!
Jag känner mig inte lockad i att tävla i yoga i alla fall. Är ingen tävlingsmänniska alls, jag får bara prestationsångest av det, presterar inte bra på tävling och tycker inte att det är kul att tävla. Jag tävlar med mig själv, sätter upp mina mål att sträva efter och lockas av att uppnå dem.
Men alla är vi olika.
Det är ju härligt på sitt sätt!

Transient