Terapi i stallet

by Sofia Grenevall


Min älskade dotter går på Enskede ridskola vilket är en mycket bra anläggning som drivs professionellt och som har bra hästar. Förut tog jag privatlektioner här då och då innan jag blev medryttare på Wilma. Nu har jag en ofrivillig häst/ ridpaus men är med Engla på ridskolan varje vecka. Hon är duktig på att rida men är rädd för hästarna från "marken", att hantera dem och så. Oftast när vi är i stallet har jag med mig både Vincent och Julian och då kan jag inte hjälpa Engla så mycket men igår åkte bara hon och jag till stallet. Då passade jag på att köra lite "terapi" med henne. Vi gick in till spiltan hos Zidane som är den häst som jag ridit flera gånger och som jag litar på.
Vi stod inne hos honom och klappade och gosade med honom. Han är så lik min häst, Agimus som jag ägde i både storlek och i temperament. Engla blev rädd "som vanligt" men vi stannade i spiltan ändå. Från början var hon rädd på en 1-10 skala en 5a, men vi stannade och andades och klappade och klappade... Sakta sänktes skalan till en 3a, en 2a och tillslut en 0a och då lämnade vi Zidane i spiltan och rädslan var övervunnen för den här gången. Jippie!!!

Transient