Backintervaller

by Sofia Grenevall


Då var kvällens löptur avklarad. Tjo! Jag måste erkänna att jag inte hade någon större lust att dra ut ikväll. Jag har varit så trött de senaste veckorna pga sömnbrist och då är det tyngre att träna, så är det bara. Men bara jag tar mig ut så känns det härligt. Så idag tog jag tag i backintervaller som jag funderat på ett tag men inte planerat in. Sprang förbi backen som är perfekt för detta och bestämde mig där och då. 10 ruscher blev det, så snabbt jag kunde på vägen upp och lunka ner 10 ggr. Den 8e gången började jag få sneda blickar av Mossa (vovven) "- Men nu får du väl ändå lägga av, vad håller du då med?" Sa hennes blick!:)

Sprang totalt 1h drygt och turen innehöll även den så kallade "djävulsbacken" på Strandvägen och jag bestämde mig för att fästa blicken på lyktstolpen högst upp i backen, inte tappa tempot och bara fokusera på andningen och yes- jag gjorde det! Med aningen blodsmak i munnen när jag passerade lyktstolpen som jag fäst blicken på. Nöjd! 

Effekten av backintervaller är att du får mer krut i benen, du förbränner mer under passet och mer "klipp i steget".  

Så... Just do it!  

 

image.jpg

Varsågoda, lite foton från kvällen.

Sov sött!