Jag måste vara stark

by Sofia Grenevall


Jag måste vara stark både fysiskt och psykiskt och jag arbetar med att vara det i princip varje dag på olika sätt.

Jag arbetar med att vara stark i både kropp och knopp genom att resonera med mina tankar, tanka positiv energi genom att leva det liv jag vill leva, genom att försöka vara i nuet, genom att påminna mig om att vara tacksam och genom att träna min kropp på olika sätt, bland annat.

Jag måste vara stark för att klara av den vardag och det liv jag vill leva. Är jag inte stark förmår jag inte hjälpa andra så som jag önskar. Jag måste vara stark för att jag är mamma.  

När jag är stark gör det mindre ont, i kroppen och knoppen. Smärta tär på mig, på alla.

Jag jobbar emot smärtan så gott jag kan men ibland bryter jag ihop. När jag bryter ihop trycker jag på pausknappen helt enkelt. Stannar upp, ifrågasätter min riktning som uppenbarligen inte fungerar optimalt för tillfället, tar hand om mig själv lite extra, och vågar erkänna för mig själv att jag inte alltid klarar allt jag vill och biter ihop igen- hittar ny riktning och fortsätter på.

Det är min strategi. 

Vad gör dig stark?

Biter du ihop eller bryter du ihop eller bådadera???