Bekräfta barnen för vilka de är istället för vad de gör

by Sofia Grenevall


Vad duktig du är! Säger vi ofta. Vi vill såklart ge beröm till våra barn. Men glömmer vi bort att bekräfta att de är "bra som de är" utan prestation och utan att kommentera deras utseende?

Duktighetssyndrom leder till att ständigt jaga sig själv för att presentera sitt yttersta för att på så sätt få beröm och bekräftelse (tolka det som kärlek)   leder lätt till stress, utmattning och tyvärr än värre ofta ätstörningar. 

Vi har ett sånt enormt ansvar som förälder att det ibland känns svindlande! Hur ska man vara den allra nästa föräldern för sitt barn och kunna vara en bra förebild och kunna ge barnen allt de behöver förutom tak över huvudet, mat i magen och grundläggande beröring? 

Jag brukar påminna mig själv att ge barnen lite Xtra uppmärksamhet, kärlek, bekräftelse och beröm utan att de utfört någon handling eller prestation för att påminna dem om att jag älskar dem för vilka de är och inte för vad de gör. Det går alltid att försöka "bli bättre förälder", den bästa bekäftelsen vi kan få tillbaka är ju kärlek och OJ så härlig den är! :)

 

image.jpg

Tripp trapp trull! 😍