Minisemester med familjen

by Sofia Grenevall


Fast ordet semester är inte så laddat för mig denna sommar eftersom jag är mammaledig. Jag får frågan ofta om jag inte är trött eftersom Julian äter många gånger per natt plus vaknar tidigt på mornarna och visst skulle jag behöva sova en hel natt men jag har längtat så efter bebis i livet igen så jag klagar inte! Tänk att jag ska vara mammaledig i över ett år till, det känns obeskrivligt! Fast helt ledig är jag ju som sagt inte och jag trivs ypperligt med den kombinationen. Jag vill inte att Julian ska börja förskola så tidigt. Våra andra barn började på dagis/ dagmamma vid 1,5 års ålder ungefär och Julian kommer att vara lite äldre än så och det känns fantastiskt att kunna ha den möjligheten. 

Vi kommer att vara hemma mycket denna sommar och det känns härligt för det har vi i princip aldrig varit sedan vi köpte huset för 10 år sen. Men det var mysigt att kunna åka iväg lite hela familjen. 

Resan började i Småland på vårt "före detta" landställe hos barnens farmor och plastfarfar. Där har de fått busa med kusiner och fått andas riktig lantluft med en bondgård som närmaste granne i Älskade Gissebo. Här fick Mossa, den gamla stora hunden stanna när vi åkte vidare. Mossa älskar Gissebo, här har hon fått simma i sjön och löpträna med farbror Jonas och fått extra mycket uppmärksamhet. Majvor, den lilla valpen följde med oss på hela resan och har skött sig exemplariskt! Hon är så cool! :)

Efter stoppet i Gissebo åkte vi till Öland några dagar, vi hade otur med vädret men vi har sett oss runt, kikat i borgar och Slottsruiner, utforskat fyren Långe Jan, ätit kroppkakor och fikat på Gårdby café och lanthandel och köpt fint keramik på Paradisverkstaden.:). Sista dagen hade vi sol tack och lov så Böda Bad fick besök av oss. Fin strand och kul äventyrsbad och juste restaurang! Till Öland kan vi absolut tänka oss att åka igen! 

image.jpg

 

Snart är vi hemma igen pch nästa vecka ska vi hyra häst! :) 

Jag längtar efter den egna sängen och att kunna träna ordentligt, kroppen gråter efter att ha sovit i dåliga sängar, mycket bilsittande och knapp träning under en veckas tid. Det känns också bra att låta hundarna fortsätta att bekanta sig med varandra i hemmamiljö. 

 

image.jpg

Jag hoppas att du har eller har haft en underbar semester!