Kontraster i vardagen

by Sofia Grenevall


Det är mitt unika recept på att hitta den perfekta balansen (för mig) i vardagen. Blir det för mycket av något så tröttnar jag!

Jag behöver lite av varje, helst med stora kontraster för att hela jag ska "få plats" i det liv som jag vill leva. Till exempel skulle jag aldrig BARA kunna träna styrketräning, eller BARA ägna mig åt yoga, eller BARA rida eller BARA löpträna eller dansa. Då får inte HELA jag den plats som jag behöver. Därför ser mitt sätt att arbeta likadant ut. Det har en bredd och det gör att jag inte tröttnar! Jag känner stimulans och variation och får hela tiden nya utmaningar att bita tag i och ingen vecka är den andra lik. Precis som jag vill ha det med andra ord! :)

Min pappa var på besök förra veckan och när vi umgås får jag alltid höra vilka egenheter jag har och vilken personlighet jag har som yngsta barnet och det han sa senast var att jag aldrig är rädd, att jag är modig. Och då sa Engla (9,5 år) - Det håller jag också på att bli! Med ett stort leende och då måste jag säga att jag blev stolt! För mitt mod, att våga byta vägar och att våga chansa har gett mig så mycket och jag ångrar (nästan) inget! ;) 

Kontraster i min vardag som jag uppskattar syns idag då jag spenderat halva dagen hemma i vårt hus (ute på landet) i Tyresö med två hundar som jagar varandra (det är positivt att hundarna äntligen leker med varandra) både inomhus och utomhus, en liten bebis på 6 månader som inte kan sova för att det är för varmt och helst av allt hela dagarna vill bli buren för att vara nöjd. Stora barnen vill helst av allt slå ihjäl varandra och det är kanske inte så konstigt efter att ha spenderat heeela långa sommarlovet tillsammans, tre veckor till får de bita ihop innan skolan startar och då blir det nog mindre bråk här hemma - Hoppas jag! Andra halvan av dagen är jag på möte inne i City på Röhnisch butiken för eventuellt samarbete ihop under hösten som följs av en sakta promenad genom Östermalm, ensam (lyx), fönstershoppande (lyx) fram till Chefshuset som numera är min arbetsplats. Det känns så lyxigt! Jag har äntligen en riktig arbetsplats där hela jag får plats! Jag kom hit en timme innan första kunden kommer och jag hinner sitta ner och skriva ett blogginlägg utan avbrott (lyx) och ta en kaffe och planera lite jobb. 

Innan jag åker hem igen tar jag mig ett pass i gymmet. LYX!  Sen är jag redo att åka hem igen till mitt ljuvliga vardagskaos med barn, hundar, villa och lantluft :)

Gårdagens löppass tillsammans med Mossa var underbart! Kl 20 stack vi ut och det var fortfarande väldigt varmt - jag mår bra i värmen och kan njuta av löpingen nästan direkt då, till skillnad från under den kalla tiden av året då kroppen behöver minst 20 minuters uppvärmning innan löpningen blir njutbar. Mossa fick bestämma takten pga värmen och vi tog en paus vid Erstaviken så hon fick bada för att svalka sig ordentligt. Efteråt ville hon ligga på det svala golvet i hallen, nöjd och trött men inte slut. Jag hade kunnat springa på mer men jag ville inte pressa min löpkamrat i värmen, det blev i alla fall en runda på 45 minuter så jag får vara nöjd. Imorgon bitti blir det Bikram, förra passet där gav inte så mycket njutning som det brukar. Min rygg är så stel och det känns som att jag när som helst ska få ryggskott, den har betett sig så i snart en månad, så jag måste verkligen hålla i träningen för att få bukt med den. Det är troligen diskbrocket som spökar, bärande av bebis på höften, knacklig sömn och mindre träning än vanligt som är orsakerna. Funderar på att boka in en Thaimassage inom snar framtid. Älskar det! Det bästa är att ta en sån behandling direkt efter ett bikrampass. Då skrålar kroppen i ett högt TACK! 

Jag planerar att anordna ett event här på chefshuset under september för tjejer.  Du som tjej, kvinna får gärna inboxa mig med önskemål om Eventinnehåll! Maila mig gärna på: sofia@eliterehab.se

Önskar dig en fortsatt skön tisdag! 

Kram från mig!  

 

image.jpg