Skapa DIN vision

by Sofia Grenevall


Hur ser den ut?

Hur vill du leva?

Hur vill du må?

image.jpg

 

Klockan är 05.17 och jag sitter och väntar på bussen som ska ta mig till Bikramyoga.

Känslorna just nu; tacksam, förväntansfullt och "mosigt"!

Det regnar och mullrar men det är i alla fall ljust. Det är jag tacksam för! Gillar inte det mörker som det är vid den här tiden på morgonen en alldeles för stor del av året.

Natten har varit knapp kan man säga, kom i säng vid halv elva- elva tiden och hade svårt att somna. Kikade lite på netflix och Orange is the new black en liten stund innan sömntåget kom. Julian har vaknat några gånger och ville äta, det har åskat och blixtrat så jag trodde att huset skulle tända eld (har nära tillgång till katastroftankar på natten) och hade svårt att somna om efter att ha gått runt och stängt fönster mitt i natten. Så många timmars sömn bidde det inte men jag stressar inte upp mig för det. "Förr" kunde jag stressa upp mig om jag inte fått sova ordentligt eller tillräckligt, jag blev orolig för att jag inte skulle orka och för att jag skulle vara trött. Men nu vet jag att jag klarar det mesta även om jag är lite trött. Jag kan förhoppningsvis ta igen den missade sömnen en annan dag/ natt. På det sättet sparar jag energi och slösar inte onödig energi på att vara orolig för sömnbrist. 

Apropå att skapa en vision så är min vision och förhoppning och önskan att kunna träna bikramyoga minst en gång/ vecka. Det är inte mycket men bättre än inget. Det kompletterar min övriga träning och ger mig fysisk och psykisk styrka och flexibilitet och som jag skrivit så många gånger så älskar min kropp den värmen som du tränar hela 90 minuter i, under ett bikrampass. Att dessutom då och då gå på en lärarledd klass och "inte behöva tänka själv" är lyx för mig som i princip alltid tränar själv. Det är som att ha en PT, fast i grupp, jag blir sedd och kan samtidigt bara fokusera inåt på mig själv, det gör mig påfylld med energi och jag blir påmind om att vara vän med mig själv, vilket jag försöker att leva efter och påminna andra om. Det är viktigt att försöka leva som man lär!  

Hoppas du får en riktigt fin torsdag för det är du värd!