Allt ljus är på mig

by Sofia Grenevall


Har ni hört Agnes version på den låten som Uno Svenningson tidigare gjort? Fantastisk låt och fantastiska artister, båda två. Titeln på den låten fick igång mig och mina tankar och därför vill jag skriva om det ämnet idag.

Det är lätt att uppleva att man lever i strålkastarljuset och att allt "kretsar kring mig".

Fotograf: Annis Sturk

Fotograf: Annis Sturk

Vi lever ju bara våra egna liv, såklart, men ibland kan det vara nyttigt att försöka se sig själv och sitt liv med ett helikopterperspektiv och mer objektivt istället för "under lupp" och förstoringsglas. Vi behöver ibland skapa en distans till oss själva tänker jag, framförallt när man mår mindre bra.

Man kan få ett lugn, en harmoni och ett ökat välmående om man då och då påminner sig om att man inte lever i strålkastaren hela tiden. 

Fotot är taget av min kära vän Annis som bor i Tornedalen, mina hemtrakter, bilden är tagen vid den sjö där hon bor. Ljuvliga, härliga midnattssolen! Fick inte uppleva den den här sommaren heller. Vi planerar att åka upp till Jul i år istället. Men nästa sommar, då måste jag upp! 

Var rädd om dig kära du!