Walk & Talk

by Sofia Grenevall


Igår träffade jag en av mina PT kunder som haft ett litet uppehåll och som ville mjukstarta lite. Vi tog då en "Walk & Talk" i det ljuvliga höstvädret!

När man går och pratar händer det något speciellt i både kropp och knopp. Man får energi av att färdas framåt, man känner sig kreativ, det är lättare att få tillgång till nya tankar och man får frisk luft samtidigt som man rör på sig.

Vi körde utfallssteg, step up på bänk och magövning på bänk och var ute totalt 60 minuter. Vi pratade strategi för PTträningen och den egna träningen, tankar om kost och mål och delmål. Det är lätt att boka av sin PT timma om eller när man inte känner sig på topp men som jag brukar säga- man kan alltid göra något, kroppen mår (nästan) alltid bra av att röra på sig, det gäller bara att anpassa ansträngningen efter dagsformen. Lyssna till kroppen som kund och var flexibel som PT och en öppen dialog sinsemellan.

Jag har kört detta upplägg med både PT kunder och KBT kunder och det är alltid lika givande. Relationer mår bra av att samtala under promenad, man tänker utanför "boxen", man andas frisk luft, man färdas framåt, man flåsar tillsammans, man går sida vid sida. Ja, som sagt det händer något speciellt- Testa du också!