När kunder lyckas!! Läs Ninas egna ord.

by Sofia Grenevall


Jag heter Nina och kontaktade Sofia för att få coaching online därför att jag ville ha hjälp med att att få bort sommarmagen och komma bort från mitt sötsug med bättre kontroll över vad jag äter. Jag hade på mina 176 cm lagt på mig ungefär 5 kg från 66 till 71 kg under en kort tid och hade endast lyckats gå ner 1 kg på egen hand efter semestern

Jag fastnade för Sofias profil då hon verkade ha en lång och mångsidig bakgrund inom hälsoområdet. Jag hade kommit in på dåliga vanor under sommaren och behövde någon som styr mig mot rätt håll och pushar mig mot resultat. Dessutom var det viktigt för mej att slippa sötsuget och hitta en bra balans som jag kan hålla en längre tid. Jag ville inte "bara" försöka få tillbaka mina gamla vanor utan ta min kost till en ny, ännu bättre nivå. 

Jag satte som mål att gå ner totalt 3 kg under fyra veckor, från 70 till 67 kg. Efter att ha skrivit kost- och träningsdagbok i en vecka rekommenderade Sofia mej att titta över mina portionsstorlekar och speciellt minska mellanmålen. Jag har också testat att dra ner på kolhydrater och hållit mig borta från laktos, och det har funkat bra. I början fick jag även en mängd frågor från Sofia kring mitt ätande och detta hjälpte mej att själv bearbeta varför jag äter på ett visst sätt och fundera över vad jag kan göra för att få balans genom att medvetandegöra mitt ätande istället för att äta på autopilot. 

Det har varit väldigt enkelt att äta enligt Sofias rekommendationer, det enda lite svårare har varit att lämna bort laktos, eftersom jag har varit rätt fäst vid mellanmål med kesella och andra mjölkprodukter. Nu har jag ersatt dem med goda smoothies på mandelmjölk istället. Jag har inte varit hungrig eller sugen på sött, har haft mycket energi och känt mig fräsch i vardagen. Dessutom har min motivation att träna fått en rejäl boost, vilket också är ett plus!

Resultaten då? Halvvägs in i min fyra veckors kostsatsning har jag gått ner 2 kg, minskat 4 cm i midjan, 4 cm under naveln, 2 runt höften och 0,5 cm runt låret. Kunde inte vara mer nöjd! Nu fortsätter resan och jag väntar redan nu på att få se mina resultat när ytterligare två veckor har gått och då även jämföra mina före- och efter-bilder :)

 

Heja heja Nina - Du är grym!

Tack för att du ville dela med dig!