Vad är viktigt för dig när du väljer en PT?

by Sofia Grenevall


Jag letar nu efter en PT till 2 st tillfällen pÅ SATS som ingår i mitt medlemsskap. Det jag letar efter är en PT med stor erfarenhet och dom kan ge mig roliga träningspass där jag tar ut mig lite extra. Jag vill träna effektivt, utmanande och förhoppningsvis få lite egen inspiration på köpet. 

De som anlitar mig brukar "falla för" min breda kompetens och de som fortsätter träna med mig år ut och år in gillar att få variation och resultat! :)

Du som arbetar som PT, vet du hur dina kunder hittar till dig, varför de väljer dig och varför de stannar hos dig? Gör en utvärdering då och då så får du svaren! 

När du letar efter en PT tycker jag att du ska se vilka utbildningar och erfarenheter personen har och vad deras "måtto" är. Ex om du behöver hjälp med rehabilitering och/ eller har en skada som ni behöver ta hänsyn till vid träningen måste din PT ha kunskap och kunskap inom rehab. Vill du träna  råstyrka kan du bla leta efter en PT som har erfarenhet och kunskap av styrkelyft och / eller olympiska lyft bland annat. Om du själv rider och vill bli ännu duktigare och starkare i ridningen ska du leta efter en PT som själv rider. Det är kul att träna  grenspecifikt.

Det finns många PTs där ute, leta runt och du kommer att finna den bästa PTn för dig! Sen måste personkemin stämma och då måste man helt enkelt prova. 

Lycka till och ha kul på ditt PT pass! Det ska jag ha!:)