Inskolning på förskolan och litteratur...

by Sofia Grenevall


Inskolning pågår för Sam som äntligen får börja på samma förskola som Julian. Det går bra så det känns tryggt. Samtidigt läser jag dessa;

 

IMG_7201.JPG

Denna bok är en del av min studentlitteratur inför kommande termin då vi ska läsa juridik

IMG_7202.JPG

Fick äntligen tag på denna bok som jag velat läsa länge- gripande och omskakande.

Dessa tre sammanhang, inskolning på förskolan vilket innebär att jag inte träffar mina barn lika mycket framöver (vilket innebär mindre kontroll och insyn) och att läsa denna typ av böcker får mig helt klart att bli lite omtumlad.

Vilka barn och ungdomar i vår närhet är utsatta, hur stora är egentligen riskerna, hur orolig behöver jag vara som förälder, vad kan en socialarbetare göra, vad säger lagen, vilka rättigheter finns.... ???

Många tankar ...  

Alla människor är inte goda människor och det är så skrämmande att vara förälder när man blir påmind om dessa fakta...  

Hur tänker ni?