Mjukstart på förskolan för småttingarna innebär rivstart för mamman...

by Sofia Grenevall


När första "riktiga" veckan på förskolan inträder så har de stängt två dagar samma vecka... min skola startade med en rivstart i måndags då föreläsaren förutsatt att vi i klassen redan fått tag på all litteratur inför första kursen och hunnit läsa en hel del... Så var inte fallet för mig och flera i min klass...

Så denna vecka som jag trodde skulle vara en mjukstart för alla barn med skola, förskola och min skola plus jobb blev definitivt ingen mjukstart för mig... 

Jag får sitta och läsa på kvällar och helger framöver för att "komma ikapp". Det jag lovat mig själv är att min egen hälsa och välmående inte ska tullas på. Så jag tar mig den tid till träning och sömn som jag behöver för börjar jag slarva kommer både kropp och knopp att börja protestera och det tänker jag verkligen inte vara med om denna termin. Förra året blev allt annat än roligt- det handlade bara om att hålla huvudet ovanför vattenytan och använda konstgjord andning och använda reserver som jag inte hade...

Denna termin ska vi läsa juridik på skolan och jag ska ärligt säga att jag inte är speciellt motiverad- hela utbildningen är ju mer eller mindre "bara" ett måste och ett behövligt steg i mitt mål att jag ska gå steg 2 för att bli legitimerad psykoterapeut. I dagsläget har jag en steg 1 (Kbt) utbildning som visserligen räcker väldigt långt men begränsar mig också.

Det som förgyller är att jag kan jobba samtidigt med både Kbt, träning och hälsa som tidigare (till viss del) och att det känns bra att studera när man har små barn hemma då jag ändå är ganska fri eftersom utbildningen inte innebär tid på skolan hela dagar eller alla dagar i veckan. Gillar att vara fri och bestämma över min egen tid, det är så jag är van vid att leva och har svårt att tänka mig något annat sätt.  

 Älsklingarna Julian 3,5 år och Sam 1,5 år❤️❤️ 

Älsklingarna Julian 3,5 år och Sam 1,5 år❤️❤️