Sommaren 2017

by Sofia Grenevall


Årets sommar inleddes med enorm trötthet och smärta och var helt enkelt sliten och slut!  Att plugga heltid och jobba samtidigt som man har en liten hemma plus tre barn till, två hundar och stort hus och tomt... det var ingen bra idé och inget jag önskar rekommendera till någon. Dumt helt enkelt. Men jag klarade det, jag överlevde men jag hade inget roligt år, jag mådde inte bra och det jag njöt av var tid med barnen och att få jobba. Plugga något som man inte är motiverad för kräver en del, att man fyller livet med annat som motiverar och stimulerar. 

Sommaren styrdes efter storbarnens läger, Engla hade konståkningsläger under två veckor och var på en veckas ridläger. Vincent hade tre olika hockeyläger på både bortaplan och hemmaplan.

Vi har varit hemma och byggt en ny balkong på framsidan av huset då den gamla säkert var minst 20 år gammal.

Vi har myst på hemmaplan och jag har hunnit sova ikapp lite, läst böcker som inte är studentlitteratur eller faktalitteratur, jag har tränat och jag har, det bästa av allt denna sommar- varit på yoga retreat. ✌🏽

När jag bokade retreatet i början av sommaren då jag var så trött och sliten och bara ville få vara ifred och komma iväg ifrån alla måsten en stund. Efter sommarens insatser med träning, sömn, tid med familjen och återhämtning då det började närma sig att åka tänkte jag att "det här behöver väl inte jag, jag kommer bara att längta hem och sakna mina barn" men OJ vad jag behövde detta! 

Att åka på yogaretreat var det bästa jag gjort för mig själv- någonsin! Att få vara ifred med sina tankar, yoga flera gånger varje dag, befinna sig i en underbar miljö med fantastiska människor... Jag kunde sova så mycket jag ville, läsa flera timmar per dag, bada utebastu varje dag, fick god vegetarisk raw food varje dag... 

Att bara slippa tankar på matlagning, städning och tvätt och alla andras behov från morgon till kväll var himla skönt för några dagar måste jag erkänna!

 

IMG_7022.JPG

Yogasalen

IMG_7025.JPG

Vi hade superfint väder under alla dagarna! 

IMG_7043.JPG

Passande litteratur för dessa dagar! 

IMG_7110.JPG

Bryggan vid utebastun

FullSizeRender.jpg

Här ligger vi i gräset efter morgonmeditationen och innan frukosten...

Denna sommarens fokus var återhämtning och det fick jag under dessa dagar! Tacksam också för fina möten med fina människor som blivit nya vänner som jag hoppas jag snart kan träffa snart igen.

Retreatet arrangerades av yoga shakti och jag kommer garanterat att åka på fler framöver! 

Har du möjlighet att åka på något retreat med fokus på något som du är intresserad av- gör det!

Vi lever bara en gång, vi behöver göra livet lustfyllt och vi behöver tid med oss själva för att inte glömma bort vilka vi är, vad man tycker om, vilka känslor man har och fylla på med energi för att kunna ge andra den kärlek som man vill ge!  

Var rädd om dig! ❤️