Those were the days...

by Sofia Grenevall


För snart 20 år sen lämnade jag showbusiness för jag ville satsa på friskvården istället.  

IMG_9733.JPG

Här gestaltar jag Marilyn Monroe på Golden hits, Wallmans salonger i Stockholm

IMG_9732.JPG

Mina sista två år inom showbusiness var jag på Golden hits, stod på scen och sjöng och dansade och serverade restauranggästerna mellan varje shownummer

FullSizeRender.jpg
IMG_9726.JPG

Vi arbetade 5 dagar i veckan den största delen av året men under november - december stod vi på scen 6 dagar i veckan

IMG_9736.JPG

Det var en fantastiskt rolig tid med underbara människor och under flera år levde jag verkligen showbusiness från morgon till kväll

IMG_9738.JPG

Men det var inte hållbart för mig, jag flyttade snart ut till landet där jag hyrde en liten stuga, där min katt fick springa ute och jag tog hem min hund och min häst.

Så dagtid var jag i stallet och hängde och pysslade med mina djur och på kvällarna och nätterna stod jag på scenen.

Jag tappade gnistan och jobbet på scenen blev bara ett jobb som bidrog till att jag kunde betala för min häst, min bil och min hyra. Då ska man inte stå på scen. Jag började också få svårt att hantera stress och fick panikångestattacker och sömnproblem.

Jag kände att mitt kall är att hjälpa andra må bra, det kan man visserligen göra genom underhållning men det blir/ blev för ytligt för mig och därför var det inte ett svårt beslut för mig att lämna showbusiness och jag började utbilda mig inom friskvård istället.  

Jag får frågan då och då om jag saknar att stå på scen, det gör jag inte, men jag kan sakna människorna väldigt mycket! Däremot tycker jag att det är väldigt kul att stå och föreläsa!

Hade jag fokuserat på skådespeleriet istället där djupet plockas fram oftare än inom ren showbusiness så tror jag att jag varit mer långvarig- Så den dörren är fortfarande öppen- skådespeleriet!   

Det bästa i livet är att man inte bara behöver göra en sak- man kan (i alla fall i Sverige) skola om sig om och om igen.

Inget är någonsin försent och vi lever bara en gång- då anser jag att man ska sträva efter att leva sin dröm! 

❤️