En snabb enkel nyttig mättande men kanske lite tråkig lunch

by Sofia Grenevall


Jag vet att jag säger och skriver det då och då- att maten vi äter inte alltid behöver vara ”den bästa måltiden” eller det godaste vi ätit eller ens behöver dansa runt speciellt mycket med vårt belöningssystem.

Mat är bränsle - punkt! 

Självklart ska eller kan maten vara en sensation då och då och något som man verkligen njuter av och som man knappt vill äta upp för man vill inte att njutningen ska ta slut. 

Men som sagt maten ska framförallt eller främst ge våra kroppar bränsle och byggmaterial och bör vara så väl sammansatt som möjligt.

Jag är personligen inget stort fan av att stå och laga avancerade rätter till vardags utan vill att det ska går fort att tanka kroppen så jag hinner med allt annat jag vill ägna tiden åt under dagen! 

Så här ser en lunch ofta ut för mig då jag pluggar/ jobbar hemifrån; 

 

IMG_9019.JPG

Lite rester av lax från dagen innan, scrambled eggs och en drös med tomater. Örtsalt som krydda! 

Kroppen sa tack och jag hade en god energi och ett balanserat blodsocker efter måltiden under flera timmar efteråt!