Om mig och min blogg...

profilbild.jpg

Denna blogg är skriven av mig, Sofia Grenevall, den kommer att vara min ”anslagstavla”.

Här kommer jag att skriva om sådant som berör mig, intresserar mig och sådant jag vill förmedla till andra. 

Den kommer att vara spretig och bred och handla om allt från mina arbetsområden till privata och familjära ting! 

Jag har arbetat med friskvård sedan 2001. Jag arbetar med mental och fysisk friskvård i både förbyggande och rehabiliterande syfte. Min vardag består av enskilda klienter och grupper i olika typer av träning, KBT, kost, massage och yoga. 

Har skrivit böckerna ”Träna & maxa din förbränning” (2012 Semic) samt ”Träna inför Loppet” (2013 Semic) tillsammans med Gustav Ström & Jonas Lissjanis.

Jag brinner för att hjälpa andra att må bra! Ser till individen och skräddarsyr alltid handlingsplaner och betonar gärna balansen i livet för att må bra i både kropp & knopp på ett långsiktigt sätt!

Mina utbildningar inom friskvård: S.A.F.E (Scandinavian academy of fitness education): Personlig tränare, Kostrådgivare, Massageterapeut, Yogainstruktör, Gravidyoga, Coreinstruktör, Rehab/ Skadelära. KBT Svealand: KBT Terapeut, steg 1. Axelsons institut: Basmedicin. Medicinskt kursforum/ Göran Boll: Medicinsk yogainstruktör / Mediyoga. MI- samtal (motiverande samtalsteknik) på Psykologpartner. Barngymnastikinstruktör på The little gym.

Går just nu på socionomprogrammet på Ersta Sköndal Bräcke Högskola.

Tränar själv allsidigt och varierande så ofta jag kan: styrketräning - gärna med TRX, löpning - helst med hunden, yoga av alla de slag- gärna Bikram, ridning, dans och gruppträning i olika former.

Innan jag arbetade med friskvård bestod mitt liv av sång, dans och teater. Mellan 95-99 utbildade jag mig till musikalartist och var med i olika musikaler, arbetade som dans och musikallärare och mina estetiska ådror fick utrymme. Innan dess arbetade jag med hästar och utbildade mig på gymnasiet till hästskötare på ett naturbruksgymnasium. En av mina bästa vänner beskrivning av mig är: ”Sofia har alltid haft ena foten på scenen och den andra i gödselstacken.” Det är en bra balans tycker jag, i alla för mig! Jag upptäckte dock att ett arbetsliv i varken artisteriet eller i stallet kändes långsiktigt för mig, därför skolade jag om mig och att i min vardag få hjälpa andra att må bra betyder mycket för mig - jag älskar att gå till jobbet varje dag!

Mitt liv berikas av mina fyra barn som är födda -05, -06, -14 och -16, min kära sambo som också arbetar med friskvård som naprapat, personlig tränare och hockeytränare och våra hundar som är 4 och 14 år i vår villa i Tyresö utanför Stockholm. Jag älskar att vara hemma, umgås med alla familjemedlemmar, ta hand om mitt hem, inreda, pyssla och fixa med blommor och inredning- gillar sånt som är fint för ögat, det är ”ögongodis” och får mig att trivas! Träning, hälsa och att "ta hand om sig" är som att borsta tänderna för mig och en grundförutsättning för att jag ska må bra och det genomsyrar hela min blogg!

Här har du ”ramarna”, innanför dessa kommer det mera - häng med på min blogg!

 

 

 
 
Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more